FAQ

Kako kupim vsebine?

Klikneš na vsebino, ki si jo hočeš ogledat. Nato klikneš na gumb kjer piše »Dodaj v košarico«. Potem vneseš vse potrebne podatke v prazne okvirčke in klikneš na gumb, kjer piše »Kupite sedaj.« Če je bil vnos podatkov pravilen in če imate dovolj sredstev na kartici, ki ste jo vpisali, se vam bo odprla stran, kjer si boste lahko ogledali predstavo.

Kako si ogledam vsebine?

Po uspešno opravljenem nakupu vsebine, si jo lahko tudi ogledaš. To narediš tako, da klikneš na gumb »play«, na videu, ki se ti je, po nakupu vsebine, prikazal na strani. Če se ti nova stran ni odprla, potem greš v svoj račun in klikneš na gumb, kjer piše »Kupljene vsebine«. Odpre se ti nova stran, kjer lahko klikneš na vsebino, ki bi si jo rad ogledal. Ogledaš si jo tako, da klikneš gumb, kjer piše »play«.

Kako si ogledam vsebine v drugi napravi?

Prijaviš se v svoj račun in klikneš na gumb, kjer piše »Kupljene vsebine«, odpre se ti nova stran, kjer se ti prikažejo vse vsebine, ki si jih kupil. Nato klikneš na vsebino, ki bi si jo rad ogledal in klikneš gumb, kjer piše »play«. Pazi le, da se prej odjaviš iz prejšnje naprave, v kateri si gledal kupljene vsebine.

Kako se prijavim v moj račun?

Klikneš na gumb, kjer piše »Moj račun«. Nato vpišeš svoje podatke in klikneš na gumb: »Prijavi se.«

Kako se odjavim iz v mojega računa?

Klikneš na gumb, kjer piše »Moj račun«. Nato klikneš na gumb, kjer piše: »Odjavi se.«

Zakaj ne morem gledat vsebin na dveh napravah istočasno?

Ogled vsebine je omogočen na samo eni napravi naenkrat.

Kupil sem vsebino vendar si je 4 dni kasneje ne morem več ogledat. Zakaj?

Kot je že poudarjeno ob nakupu vsebine je časovna omejitev za ogled vsebine 72 ur, po opravljenem nakupu vsebine.

Ali lahko podaljšam ogled vsebine?

Da. Ogled vsebine lahko podaljšate tako da še enkrat kupite vsebino saj boste tako spet imeli 72 ur za ogled vsebine.

Zakaj si vsebine ne morem ogledati na računalniku, če sem jo kupil preko telefona?

Vsebino si lahko ogledate samo iz ene naprave zato se morate, najprej na telefonu, odjaviti iz svojega računa, na strani NiZaNaTV.si in se na računalniku ponovno prijaviti v svoj račun. Če samo zaprete brskalnik na telefonu, boste ostali prijavljeni v računu na telefonu in ogled na računalniku ne bo možen.